Log in

View Full Version : slingbox

misio58
10-21-2011, 12:30 AM
Czesc
Szukam kogos kto ma jakies doswiadczenie ze Slingboxem. Czy wystarczy Solo w Polsce i PC w Kanadzie? Jakie jest potrzebne minimum DSL w Polsce? I czy warto sie w to bawic?
Mam bardzo zle doswiadczenie z IMB - zaplacilem tylko ze od 3 miesiecy nie moge ogladac a nie odpowiadaja na e-maile. Poltv chyba z byka spadli z cenami, a moze chca zostac milionerami w bardzo krotkim czasie. SV z akai czasami dziala. Nastepna opcja to private, ale dalej to sa tylko kanaly w dishu. Niestety w kanadzie nie mamy mozliwosci dostac legalnie TVN24.
Dzieki za kazda informacje

janusz
10-21-2011, 01:44 AM
Po co ci Tvn24? Chcesz ogladac rerzymowatv?Chyba ze jestes spadochroniazem z PRL.

yostar
10-21-2011, 03:31 AM
to moze ogladaj TV na necie za darmo.... np. tvklub.net prawie zawsze jest tam tvn24.

Salty
01-21-2012, 03:43 AM
Interesuje sie Slingboxem od ponad roku lecz nie bardzo wiem czy jest latwy w obsludze.
Moze ktos podzieli sie doswiadczeniem.

andy62
02-07-2012, 11:17 PM
chodzi mi juz ok 2 lata, postawiony w Warszawie

andy62
02-07-2012, 11:23 PM
mam pro (posiada wbudowany tuner analogowy-nowe hd pro maja digital i analog tuners), podlaczony prosto do kablowki, odbieram ponad 60 kanalow

andy62
02-07-2012, 11:25 PM
ach i ciekawostka: musialem oszukac, ze moj slingbox jest w rumunii, inaczej nie mialem glosu :tehe:

michalm
04-09-2012, 12:19 AM
Co chcesz wiedzieć, mam już 3 sztuki SlingBoxa w PL. Bawię się tym juz przeszło 4 lata...

Byłem chyba prekursorem na forach dot. tematów ze SB ;))))

PolishPrince
06-12-2012, 01:27 PM
Chcę wstawić SlingboxPRO (czerwone pudełko) u przyjaciół w Polsce. Oni mają jakiś deal, że z kablówki mają TV, Internet i telefon. Widzę, że trochę się boją podłączyć na stałe moją boksę - obawiają się, że to spowolni ich Internet i będzie odczuwalne w telefonie.

Jak widzicie ten aspekt sprawy? Czy oni będą odczuwać obecność mojej puszki?

michalm
06-18-2012, 03:51 AM
Chcę wstawić SlingboxPRO (czerwone pudełko) u przyjaciół w Polsce. Oni mają jakiś deal, że z kablówki mają TV, Internet i telefon. Widzę, że trochę się boją podłączyć na stałe moją boksę - obawiają się, że to spowolni ich Internet i będzie odczuwalne w telefonie.

Jak widzicie ten aspekt sprawy? Czy oni będą odczuwać obecność mojej puszki?

SlingBox korzysta z łacza wychodzacego czyli UPLOAD. W 95% ludzi korzysta głownie z pakietów przychodzących czyli DOWNLOAD.

Czyli innym słowem jeśli dużo wysyłają to wtedy mogą odczuwać różnicę, ale to zależy co wysyłają (z jakich programów) oraz jakie mają łącze. Ogólnie nie wydaje mi się że mogli by jakkolwiek to odczuć negatywnie. Z moich doświadczeń, nikt kto ma SlinBoxa Pro (a mam ich 3 sztuki w PL) nie ma jakichkolwiek uwag co do wykorzystywanego łącza.

Jak to odczuwać w telefonie ? W jakościach rozmów... Bzdura... do rozmów łącze nie jest potrzebne takie szybkie. To tylko głos... Jakie mają łącze teraz ? Jaka szybkość ?

Prawne ? SlingBox jest legalny... nie mogą mieć z jego tytułu żadnych problemów.

Zauważ że Ty będziesz w większości oglądał TV kiedy oni będą spać :)

Nie mają się czego bać :) Zresztą, podłącz i spórbuj... jak będzie im nie odpowaidać i powiedzą Ci że łacze im siada (w co raczej watpię) to daj sobie z nimi spokój... albo możesz dopłacić im do szybszego neta i wtedy zarówno Ty jak i oni będą happy ;)

Pozdr.

PolishPrince
06-19-2012, 12:13 AM
Dzięki za tę bardzo wyczerpującą odpowiedź! Nic dodać nic ująć!