View Full Version : Hh90
Foloseste cineva acest tip de motor ?
Am probleme in seting up 30" dish cu acest motor.
henric
02-02-2011, 12:21 AM
Foloseste cineva acest tip de motor ?
Am probleme in seting up 30" dish cu acest motor.
Folosesc acelasi motor de doi ani si nu am avut nici o problema majora....Singura observarie negativae ca dupa -10C-15C se misca mai incet depinde si de marimea antenei(greutate) Ce probleme ai,pot sa ajut cu ceva?????. Din start pot spune ca 30" e cam mica pt. motor in general.Si eu am incercat prima data cu ea (33"),dar nu e marimea ideala pt.motor.Stationara nu ar trebui sa ai probleme dar in miscare pe arc,e foarte greu sa ai un semnal si calitate interesanta pt.toti sat. Spunemi ce probleme ai????
Am avut o zi mai calda si am testat motorul cu aceasta antena, invacom lnb si s9 box.
La vara planuiesc sa instalez toate pe un 36".
Problema este ca am setat toate per info de de la dishpointer:
Name: True South / True North
Distance: 37692km
Motor Latitude: 42.3°
Declination Angle: 6.5°
Dish Elevation: --°
Elevation: 41.2°
Azimuth (true): 180.0°
Azimuth (magn.): 187.4°
83w il gasesc daca ajustez elevatia la 41.2 precum o aveam cind antena era stationara.
Asta insa nu mai ajuta sa prind 97w, 101w etc.
Name: Stab HH90
Distance: 37692km
Motor Latitude: 42.3°
Declination Angle: 6.5°
Dish Elevation: 38°
Elevation: 41.2°
Deasemenea nu inteleg ce este cu dclination angle: 6.5
Unde trebuie folosita aceasta valoare?
Azimuth (true): 180.0°
Azimuth (magn.): 187.4°
henric
02-03-2011, 02:44 PM
Vad ca ti-ai facut lectiile....Dar daca planuiesti sa mergi mult pe sat. liniari te sfatuiesc sa te duci cu un 39' si 36' e cam mica ,greutatea la 39' iti permite si diferenta in bani nu e mare dar vei scapa de multe necazuri.Daca nu esti prea depare de Ottwa iti pot recomanda eu un magazin unde un 39'e 60$.Cu declinatia nu te necaji prea tare.ea se scade din elevatia dishului adica 38-6.5=31.5 in teorie ar trebui sa fie dishul la 31.5.Dar in practica ajusteazate dupa nevoile tale.Eu sint perfect la 37.6.Am acelasi motor,acelasi LNB cu un 39 ' dar am facut reglajul dupa sat.circulari,se prind mai usor si sint mult mai puternici.Nu te joci cu latidudineal a motor ,o data fixata stringi suruburile definitiv,restul reglajului il faci din motor (pus la 0) dreapta -stinga si din elevatia antenei.
Cu antena de 30'e normal sa nu ii prinzi pe arc(83-97-101 etc)Toti sat au citeva grade de diferenta(antena stationara de exemplu:97W-33.6,101W-32,110W-27.8,118W-22,7,etc....si spre bell creste de citeva grade 82W-37,3,Aicea marimea antenei joaca un rol important pt.motor,de aceea ar trebui sa te duci cu greutatea aproape max. care ti-o permite motorul.Oricum o data instalat vei fi multumit, sper ca ai luat motorul original cel facut in Italia....
AM si un SG2100 cu o antena de 1.2M,credema stiu ce inseamna diferenta de marime.....Daca mai ai intrebari da-mi de stire...O zi placuta.
Multumesc pentru info.
Am testat numai motorul (made in italy) si noul invacom pe o antena de 33". Am un 36" dar e sus pe casa si este prea frig.
cind o veni caldura am sa fac switchul. Am o comanda si pentru un 1.8m prime focus pentru c-band.
Apropo de nativa am gasit acest store: hxxp://rickysworldpr.com/shop/index.php?p=catalog&parent=45&pg=1.
henric
02-12-2011, 12:59 AM
Multumesc....Ma voi uita,poate an noroc.
nutzu
02-13-2011, 10:48 PM
Multumesc pentru info.
Am testat numai motorul (made in italy) si noul invacom pe o antena de 33". Am un 36" dar e sus pe casa si este prea frig.
cind o veni caldura am sa fac switchul. Am o comanda si pentru un 1.8m prime focus pentru c-band.
Apropo de nativa am gasit acest store: hxxp://rickysworldpr.com/shop/index.php?p=catalog&parent=45&pg=1.cel cu shopu nu e in stock,l-am contactat SI mi-a zis peste citeva luni o sa fie iarasi in stock.